Oman perheblogin rinnalle tein tämän blogin - joskus on parempi saada avautua ilman että koko perhe on ajatuksistani tietoinen. Ei mitään salaisuuksia täällä, päinvastoin, ihan suorasukaista selitystä paino-ongelmista - ehkäpä tämä antaa pontta elämäntapojeni muuttamiseen - tupakoinnin lopettamisesta, tai ainakin sen yrittämisestä, laiskottelun lopettamisesta ja harrastuksista, kodin kunnostamisesta ja sen sellaisesta.

Olen 44 vuotias nainen jolla on ollut paino-ongelmia 6-vuotiaasta alkaen. Paino on jojoillut edestakaisin ja nyt on 124 kiloa. Menneisyydessä on ollut tapahtumia jotka ovat vaikuttaneet painooni ja jotkut niistä niin henkilökohtaisia ettei niitä voi tännekään kirjoittaa. Olen myös käynyt terapiassa, ja se auttoikin, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana sitten taas on tullut 44 kiloa lisää. Kroppa luulee että yritän sitä pitää nälässä ja säästää kaiken ja läskit vaan roikkuu pahemmin ja pahemmin.

Asun Hollannissa ja tässä maassa ei pahemmin Light tuotteita tunneta ja olen tällä hetkellä erittäin sekavassa mielentilassa yrittäen valita eri dieettien välillä - joten ajattelinpa että jospas tekisin itselleni ihan oman - teoriatietoja minulla on aivan valtavasti! Silloin tällöin pistän tänne sitten kuvia ruokaotoksistani ja omia reseptejäni, lisään kategorioita sitä mukaa kun kerkiän. Perheblogia kun päivitetään melkein joka päivä niin tänne sitten samalla aina muutama sana.

Tässä tämä viimeisin kuva minusta, pitkän työpäivän jälkeen armaani testasi meidän uutta kameraamme

667486.jpg

Kaksoisleukani on aina roikkunu tolleen vasemmalle ja kuten kuvasta näkyy, iho on kärsinyt pähkinöiden mussuttamisesta. Paras laihdutuskonsti taitaakin olla lopettaa ostoksilla käynti.

Viime maanantaina ostin Niquitin laastareita, mutta ne olivat vaiheen 2 tarpeisiin ja myönnettävä on että kun eilen sain vaiheen 1 laastarin niin ei tehnyt tupakkaa mieli lainkaan, ennen kuin illalla saunakaljan kanssa (juu, vaikka kilot ei tippuisi niin saunakaljoistani en luovu!!!) Tänään muistin laittaa laastarin vasta kl 13, ei tehny mieli tupakkaakaan, ja nämä vaiheen 1 laastarit on aikas tujua tavaraa, mulle tulee niistä närästys. Onneksi on Losec keksitty, se tasoittaa mahahapot normaaleiksi tunnissa. Tarkoituksenani on aluksi antaa itselleni lupa laastarin poiston jälkeen polttaa savuke tai pari jos oikein pahasti siltä tuntuu, mutta päivisin aion olla täysin polttamatta. Tuppaa vaan tauot työpaikalla unohtumaan kun ei tupakantuska muistuta olemassaolollaan parin tunnin välein. En välitä vaikka paino nousisikin tupakoinnin myötä, ainakin elinikä pitenee! Hesarin testin mukaan jos pudotan painoni 80 kiloon ja lopetan tupakoinnin, niin kuolen vasta 10.8.2046 mutta muuten 6.1.2036 eli ikää tulee yli 10 ja puoli vuotta lisää.

Laskeskelin tuossa myös että aski päivässä säästää mun pankkiini 1 460 Euroa vuodessa, eli ilman korkoja 39 vuotta loppuelämää välittämättä hinnannousuista on 56 940 Euroa!!! Ja jos Eric lopettaa tupakoinnin kanssa, niin me säästetään 142 350 Euroo, eli meidän talon hinta!!! Siis taloa ei ole vielä ostettu, vaan kuulopuheitten mukaan noilla nurkilla se pyörii heti kun meklari ilmoittaa talojen menosta myyntiin.

Tätä blogiani muokkaillessani katsahdin vuodatuksen etusivuakin ja löysin tosi kivan idean! Toivottavasti idean antaja ei pahastu sen lainaamisesta! Idea löytyi täältä ja aion kirjoittaa sen oman listani syistä laihtua ja taidan vielä tehdä toisenkin listan, tavoista. Kiitos ideasta!